Start Uppåt Dagbok Filmsnuttar Stamtavla

 

 

 

Dagbok Sanne

   
140507 Vi åkte till Borgholms djurklinik och idag kl 1513 blev hon en änglahund liggandes i mitt knä.
140507 Fästingen som Sanne fick i början av 2011 och gav henne Borelia och Erlichia gjorde henne svag. Hon åt sedan dess cortison hela tiden (tre år). Cortisonen gjorde att hon hade dåligt läkkött.
Tandsaneringen i februari läkte aldrig igen, hon hade hela tiden sår i munnen och blödde oavsett hur mycket vi smorde in henne med läkande/bedövande salva.
Hon blev även trött och gick med stela ben. Ville nästan bara äta och sova.
Jag orkade inte se henne lida mer.
140330 Sanne börjar en ny löpperiod.
140227 Växjö Djursjukhus. Vikt 8,4 kg. Sövning och tandsanering, tandsten och utdragning av tre tänder. Sytt efter en kindtand. Lite högt levervärde och blodvärdet var bra men blodfettet var 6 gånger för högt.
6243 kronor (som hittat).
140211 Växjö Djursjukhus. Undersökning och blodprov 1225 kronor. Bokat tid för tandsanering 140227. Vikt 8,3 kg.
Förhöjda levervärden (11) och lite lågt blodvärde.
140205 Trimma Sanne hos Anita
130803 Sanne slutar blöda (18 dygn)
130715 Sanne börjar en ny löpperiod. Har förmodligen håll på några dagar men hållit sig ren själv.
120921 Nu slutar Sanne att blöda. (16 dygn) Det var lite långdraget denna gången kanske för att det var ett år sedan, förmodligen på grund av att hon äter cortison.
120917 Sanne är mycket rymningsbenägen. Hon blöder fortfarande (12 dygn). Skall trimmas i morgon.
120905 Sanne börjar en ny löpperiod.
120516 Idag upptäcker vi att Sanne börjar få ont i munnen igen, vi kontroll visar det sig att skinnet i munnens överkäke är väldigt tunt på båda sidorna. Vi ger henne en halv cortisontablett.
120508 Nu är Sanne frisk och pigg. Idag får hon sin sista cortisontablett.
120405 I måndags (04-02) när vi var ute och gick var Sanne jättebusig och undersökte saker lite överallt.
På kvällen haltade hon.
På tisdagen var hon fortfarande halt på vä framtass. Jag undersökte och kan bara konstatera att hon är svullen om tassen (mellan två trampdyner)
På onsdagen verkar hon inte ha några problem, hon springer och leker.
På torsdagen (idag) kan hon inte gå, verkar han riktigt ont i tassen. Jag ringer Läckeby djursjukhus, vi skall vara där kl 14.40.

Veterinären konstaterade att Sanne fått en speta eller tagg i tassen. Hon hade själv tagit bort den när vi kom in. Rakning, tvättning, strut på huvudet antiinflammatorisk och antibiotika i sju dagar så borde hon bli bra annars tillbaka. Vikt 7,7 kg Temp 38,1
120201 Sanne är mycket pigg. Busig och full av upptåg. Inga tecken på att hon har haft problem i munnen. Galen i mat, hon tror nog att hon är en labrador. Nu går vi ner till en halv tablett cortison varannan dag.
111229 Återbesök hos Anna. Hon tyckte att Sanne hade svarat bra på medicinen och det var bara lite kvar. Nu skall vi fortsätta med en cortison/dag i sju dagar, därefter en/varannan dag i en till två månader, om hon sedan är bra blir det en halv tablett varannan dag.
Vikt: 7,3 Kg
111225 Sanne har idag gått två långpromenader på vardera över en timme och hon leker och skuttar hela tiden. Härligt.
På ena promenaden hittade hon en död hare som hon började äta på, kanske inte så bra.
111222 Redan på morgonen efter hon fått sin första dos medicin var Sanne piggare, mera lekfull och luktade inte illa. Hon svarade omedelbart på kuren. Hoppas nu det håller i sig.
111221 Så var det dags igen att besöka Anna (veterinären) igen. Sanne har stora sår i munnen. Hon luktar illa. Sanne fick ny antibiotika (Clindabuc) som hon fick 0928. Hon fick även cortison Prednisolon, om hon inte blir bra nu finns det inte mycket mer de kan göra i Borgholm eller Läckeby.
Vi skall på återbesök 12-29 för att se om hon är bättre.
Temp:37,8. Vikt:7,2 Kg
111102 Nu har Sanne börjat löpa igen. Har förmodligen hållit på ett par dagar redan men själv lyckats hålla sig ren.
111028 I dag gick jag och köpte 2 nya tennisbollar till Sanne. Det är för tråkigt att se henne när hon inte har lust med något, nu leker hon igen och är glad sen får det gå hur det vill med tänderna.
111010 Idag var vi på återbesök hos veterinären och Sanne blev friskförklarad. Vikt 7,3 Kg så dietfodret har hjälpt lite. Nu är det bara att fortsätta med det.
111006 Efter 6-7 dagar med antibiotika är Sanne mycket piggare igen. Han leker och undrar nog varför jag inte kastar några bollar till henne. Nu kan vi gå promenader på en timme utan att hon visar några tecken på trötthet.
110928 Nytt besök hos Borgholms djursjukhus. Anna Andersson. Hon lutar nu åt att såren beror på allergi av något slag. Vi fick ny antibiotika (Clindabuc) som hon skall äta i 10 dagar samt allergifoder Hills z/d som hon skall ha i åtta veckor. Temp 37,6 grader.
Återbesök om 12 dagar.
Sanne har tagit sig i vikt, väger idag 7,6 kg trots att hon är mycket skeptisk till matskålen. Kanske för att hon fått ganska lite motion i sommar.
110926 Har sår under vänster överläpp. Tvättar med klorhexedin två ggr per dag
110923 Börjar visa tecken på nytt sår i munnen
110913 Slutar idag med Ronaxan
110901 Nu har Sanne ätit Ronaxan i nio dagar och hon är mycket piggare igen så nu börjar vi leka med bollar (som hon älskar). Vi tvättar henne varje kväll med klorhexedin och smörjer där såret var.
110823 Idag upptäckte vi att Sanne hade svårt att äta och hon hade ett sår i läppen på vänster sida. Vi åkte direkt till Borgholms djursjukhus och fick in henne akut.
Veterinären konstaterade såret och skrev ut ny kur med Ronaxan 21 dagar, dessutom ville hon ta nya blodprover på Sanne men det vägrade vi.
Vi konstaterar även att det är Erlichian som åter blommat upp.
110708 Idag ringde veterinären och meddelade att de fått svar på biopsiproverna. Sanne är allergisk mot något, de kan inte klara ut mot vad utan att göra ytterligare undersökningar men med största sannolikhet är det hennes gamla foder. Vi väntar med fortsatta utredningar, hon mår bra av fodret hon nu äter och har inga stora symptomer av allergi.
110627 Var idag hos veterinären och tog bort styngen på Sanne. Ännu inget svar på biopsiproverna. Fick reda på att hon haft både Erlichia och Borrelia.
Vem älskar fästingar?????
110623 Hämtade idag ut antibiotika (Ronaxan) till Sanne. Hon skall äta 3 tabletter i samband med maten i 21 dagar. Hoppas det hjälper!
110622 Kl 21.05 idag ringde veterinären (Anna Andersson) och meddelade att Sanne var positiv till Erlichia vilket är en fästingburen sjukdom. Nu skall hon få antibiotika i tre veckor. Jag kommer att vara först i kön till apoteket i morgon.
110620 Idag var vi på återbesök på Borgholms djurklinik. Hon vägde 7,1 Kg. Såren i munnen var kvar men hade läkt rätt så bra. Vi tog en hudbiopsi där veterinären (Anna Andersson) först gav Sanne en lugnande spruta och sedan sövde ner henne. Tog bort två bita hud från insidan av överläppen. Sanne var mycket blek i slemhinnorna när hon blev sövd, hon var nära att inte klara av det. Sedan tog de ett borreliaprov på Sanne. Anna ringer och talar om vad det kan vara när svaren kommer från labbet.
Vi skall på återbesök 06-27 och ta bort styngen.
110616 Idag känner jag igen den gamla Sanne. Hon leker och letar efter golfbollar. Blicken i ögonen är glasklar igen och inte så hängig som den varit i några dagar. Hon äter det nya fodret med stor aptit. Nu verkar hon må bra igen, funderar på om hon måste gå igenom en hudbiopsi? Vi får se hur hon är på måndag. Den största skillnaden nu är att hon inte har sitt "skägg" kvar så hon ser inte riktigt ut som en schnauzer.
110615 Bytte foder till Sanne i går. Hon åt upp allt på en gång och sovit lugnt i natt. På morgonen verkar hon lite piggare. Vi får se hur det går.
110614 Idag är Sanne fortfarande hängig men vill leka lite så det går kanske åt rätt håll. Tempen var idag 38,8 grader
110613 Sedan vi fick hem Sanne från djursjukhuset har det sett bra ut. Hon har blivit piggare för varje dag, velat leka och "busa" lite. Men idag är hon helt plötsligt bara hängig vill ingenting, skall bara sova och idag på morgonen kräktes hon innan jag hann ut med henne och därefter en gång till ute. Det var nästan bara vitt slem som kom upp. Nu dricker hon ovanligt mycket och kissa som om hon vore en labrador.
110606 Fick hem Sanne idag. De kan inte klara ut vad hon har fått sina problem från. Nu skall vi medicinera henne i 14 dagar. Antibiotika, smärtstillande, rengörande, smörjande och ögondroppar.
Om 14 dagar skall vi ta en hud biopsi på henne så de kan se om hon är allergisk mot något och vad. Då har de även fått svaret på blodproverna.
Tempen var 39,0 idag
110605 När jag idag talade med veterinären sade han att Sanne har en infektion i lymfkörtlarna och idag hade hon 39,5 grader i temp. Hon måste stanna kvar. Nytt besked i morgon.
110604 Idag ringde veterinären och talade om att Sannes temp hade gått ner till 39,8. Hon var "hängig" och reserverad med åt och drack. Hon har en inflammation mellan slemhinnorna och huden förmodligen som ett resultat av en allergisk reaktion. Hon kan vara allergisk mot fodret eller någon plastleksak trodde veterinären. Han har tagit prover som han får svar på om ca 10 dagar. Sätter nu in antibiotika och vi får nog hämta henne på söndag eller måndag, därefter blir det ett återbesök om 14 dagar då det blir nya prover och se hur det gått med medicineringen.
110603 Sanne har varit lite dålig senaste tiden. Jag åkte in med henne till Djursjukhuset i Borgholm idag.
Hon vägde 7,4 kg. Hade 40,1 grader. Tog blodprov och hon hade lågt blodvärde. Har infektion i munnen. Misstänker livmodersinflammation. Blev även röntgad.
Blev remitterad till Läckeby djursjukhus där hon blev inlagd. Vi får förhoppningsvis ett besked i morgon vad det kan vara.
110320 Sanne börjar ny löpperiod
101111 Ringde idag tillbaka till Borgholms djurklinik och fick ny medicin till Sanne (Baytril) eftersom hon återigen börja få ont i halsen. Får se om det hjälper denna gången, annars blir det operation.
100923 Sanne var hos veterinär Suzanne van der Borden för halsont. Fick antibiotika. Vi skulle återkomma om det inte hjälpte
100827 Nu har Sanne slutat blöda och hon är mycket intresserad av andra hundar, har stark rymningsbenägenhet
100817 Äntligen har Sanne börjat löpa igen, har varit lite orolig för att allt inte stod rätt till eftersom hon inte löpt sedan 091229
100426 Idag lämnar vi Sanne på djurkliniken. Oj vad tomt det blev hemma. När vi hämtar henne igen senare på dagen har hon varit nersövd och blivit undersökt. De konstaterade en halsinfektion eller om det var en inflammation, sår på överläppen och två sår på tungan och lite tandsten. Allt åtgärdat och så fick hon ny medicin (Rimadyl) som är smärtstillande och mot inflammation, denna skall hon äta i tio dagar.
100420 Idag var vi på djurkliniken i Borgholm för det luktade inte bra från Sannes mun. De konstaterade att hon har en infektion i munnen och lite tandsten. Hon har även två sår i överläppen.
Sanne får antibiotika som hon skall äta innan hon skall tillbaka till djurkliniken.
100419 Sanne trimmas igen
100114 Löpperioden äntligen över
091229 Nu har raketerna börjat igen och Sanne har börjat blöda. Nytt löp på gång
090609 Idag börjar Sanne löpa igen.
090218 I dag var vi till Växjö Djursjukhus och tog en vaccinationsspruta och sedan blev Sanne nersövd för att veterinären skulle ta bort tandsten.
Hon var lite hängig ett par timmar efteråt men sedan var det samma glada, pigga, busiga och lekfulla hund som tidigare
7,6 kg
090101 Denna julen/nyåret har det varit mycket lugnare med bomber och raketer. Sanne har inte varit lika rädd som tidigare år.
081203 Nu har Sanne äntligen slutat blöda, det tog tre veckor denna gången
081119 Sanne trimmas igen. Hon äter inte "frukosten" på morgonen och blöder rejält.
081112 Nu som först började Sanne löpa igen. De sista två löpperioderna har varit lite dåligt med "löp" men denna gången är det rejält.
080923 Nu har Sanne börjat bli lite "konstig" igen, tror att det snart är dags för ett nytt löp.
080911 Idag var det åter dags att trimma Sanne men det behövdes bara en liten putsning. Hon är riktigt snygg just nu.
080430 Nu har hon slutat blöda
080421 Idag började Sanne löpa igen
080110 Idag var vi på Växjö djursjukhus för jag hade upptäck att Sanne hade ett sår i gommen. Vi trodde att hon tuggat på en träbit och att en speta satt fast i gommen. Veterinären undersökte henne och lutade åt att det var det jag trodde. Han ville behålla henne och söva ner henne.
Vi åkte iväg ett par timmar och när vi kom tillbaka för att hämta Sanne fick vi reda på att det var tandsten som hade orsakat skadorna. De hade dragit ut fyra tänder.
På kvällen när vi kom hem låg hon i husses knä några timmar sedan var hon pigg igen och ville leka. Hon väger idag 7,7 kg
080102 Husse har varit sjuk och inte kunnat uppdatera dagboken. Under tiden har Sanne hunnit med ett löp och blivit trimmad en gång.
När husse kom hem från sjukhuset var Sanne mycket konfunderad. Hon satt på golvet och tittade, ville inte komma fram. Det tog nog två veckor innan hon kom upp i knäet och då var hon mycket försiktig. Hon märkte tydligt att husse inte var den vanliga hussen.
Under jul och nyåret har återigen smälts en massa bomber och raketer vilket Sanne fortfarande inte tycker om. Det har dock gått "lite" bättre i år än tidigare.
070924 Nu väntar jag på att Sanne skall börja ett nytt löp. Hon äter sämre än tidigare och rymmer gärna om hon får en chans. Tyr sig mer till husse än normalt främst på morgonen.
070823 Trimmade Sanne igen
070610 Nu bor vi på Öland och för tillfället är det mycket varmt ute. Sanne är som galen när vi kommer i närheten av havet. Hon är nästan mer galen i att bada än grannens labrador. Det kan blir många dopp per dag.
070508 Trimmade Sanne igen
070420 Löpperioden är nu över. Det har varit lite "bökigare" denna gången än normalt.
070402 Sanne har redan slutat blöda så misstanken att hon höll sig själv ren några dagar var nog riktig. Denna gången har hon varit lite lustig och mest gömt sig bakom gardiner mm. Efter att "byxorna" kom av blev det åter samma gamla trevliga hund.
070326 Första tecknet på att Sanne börjat löpa igen. Hon har nog hållit på några dagar för hon är lite "sen" och har slickat sig mycket den senaste tiden.
070124 Trimmade Sanne på nytt. Denna gången sparade vi mer päls än vi brukar eftersom det är lite "kyligt" ute
070122 Ny vaccinering. Nobivac och DHP Live. Nu skall hon klara sig i två år till nästa gång.
Väger 7,6 kg för övrigt pigg och glad.
061003 Sanne åter trimmad av Anita.

Sanne är nu mycket mer intresserad av andra hundar än hon någon gång har varit när hon löpt. Hon är även väldigt "ynklig" nu och det är minst två veckor kvar innan det är över.

060927 Sanne börja löpa.
Jag har väntat på detta i två veckor.
060731 Under de senaste veckorna när det varit mycket varmt har Sanne blivit riktigt "tokig" i att bada. Så fort vi är i närheten av havet hoppar hon i. Det kan hända fyra till fem gånger om dagen. Pälsen har blivit lite brunare av allt det här badandet.
060619 Sanne trimmade igen av Anita
060417 Nu har Sanne löpt färdigt. Denna gången var hon "bökigare" under första veckan än vad hon har varit på alla de tidigare gångerna tillsammans.
Sanne har även gått ner 3 hg till 7,2 så det finns hopp om att utan större svårighet få ner henne ytterligare 2 hg. Midja börjar få lite bättre konturer.
060322 Nu har Sanne börjat löpa. Upptäckte det när hon kissade i snön på morgonen. När hon är inne märks ingenting. Det borde vara över igen vid påsktid.
060313 Nu har Sanne börjat bli riktigt "hussig" hon bevaka mig hela tiden och ligger gärna och trycker på mig som hon inte brukar göra, dessutom äter hon inte på förmiddagen. Snart drar hon igång ett löp.
060306 Åter trimmat Sanne hos Anita. Det var svårt att få tid denna gången så nu har jag bokat ny tid till 06-19 och till dess skall jag ha bantat ner henne 2 hg. Sanne väger idag 7,5 kg vilket hon har gjort de senaste åren men hon ser lite "rund" ut, har haft tydligare midja tidigare. Vi får väl skylla på att promenaderna blir kortare på vintern än på sommaren.
060101 Så har nyårsfirandet med bomber och raketer varit och Sanne var bara livrädd i en timme. Klart bättre än förra året.
051031 Trimmat Sanne hos Anita. Hon var riktigt långhårig. Måste ta det tidigare nästa gång.
051024 Nu har Sanne piggnat till igen. Det var väl något hon hade hittat ute och fått i sig.
051022 I natt väckte Sanne oss klockan 04.30 för att hon kräktes, det gjorde hon ytterligare 10 gånger innan klockan 12.00
051011 Nu tror jag att löpperioden är över. Hon har varit mycket intresserad av andra hundar, framför allt hanhundar under de senast veckorna.
050917 Sanne har gått in i en ny löpperiod. Under sommaren har det inte hänt några stora saker. Sanne har varit en anpassningsbar, snäll och rolig familjehund. Hon fick i somras näsa för att bada i havet och nu "drar" hon mot vattnet när vi tar en promenad nära havet. Hon inte bara hoppar i utan simmar fram och tillbaka och vill inte komma upp utan vidare.
050620 Sanne blev trimmad av Anita.
050515 Sanne har varit lite "hängig" och slö de senaste två veckorna. Nu är hon sitt gamla jag igen. Förmodligen har hon likt husse och matte varit förkyld.
050421 Sanne har löpt färdigt för denna gången och det har gått jättebra.
050413 Sanne börjar på ny agilitykurs med Anja Gierman som kursledare. Kursen varar åtta onsdagar framöver.
050327 Nu har Sanne börjat löpa igen. Det blir femte löpet.
050314 Jag tror att Sanne snart drar igång ett löp. Hon "kurar ihop sig" mer än vanligt, hon kan gå och lägga sig för sig själv, vilket hon aldrig gör annars. Hon börja "tvätta" sig mer än normalt.
050224 Idag var vi hos Anita och trimmade Sanne. Hon tyckte det var riktigt skönt efteråt.
050206 Hösten och vintern har förflutit utan att några stora saker har hänt med Sanne. Hon var lik som i fjor rädd för nyårsraketerna. Hon fungerar idag som en tillgiven familjehund och älskar att bli aktiverad. Hon kan ta bollar och stoppa ner dem i trånga utrymmen för att sedan försöka få upp dem igen. Sysselsätter sig själv ganska bra. Just nu är hon i stort behov av att trimmas men jag vill vänta lite för det kan fortfarande bli riktigt kallt ute.
050117 Ny vaccinering. Nobivac och DHP Live. Nu skall hon klara sig i två år till nästa gång
040925 Sanne har idag börjat en ny löpperiod
040818 Sanne och matte börjar på en lydnadskurs på Ölands brukshundklubb med Lena Eriksson som instruktör.
040808 Idag var vi och tittade på SSPK utställning i Nybro. Träffade många fina hundar. Sanne ställdes inte ut.
040807 Idag var vi på Ölands Brukshundklubb 30 årsjubileum och när vi kom dit undrade Anja om inte vi kunde visa lite agility eftersom de saknade en hund i smallklassen. Vi gjorde naturligtvis det och det gick bra trots att det kom in en hund från publiken och störde Sanne när hon höll på med slalomhindret.
040805 Idag badade Sanne för första gången i havet trots att hon inte tycker om vatten. (46 grader i solen) Hon hoppade i fyra gånger.
040606 Idag var det avslutning på agilitykursen och vi genomförde en tävling där husse inte höll igen Sanne. Det gick lite för fort så husse hann inte riktigt med men det blev i alla fall en andra plats. 
040605 Idag ställde Sanne upp i sin första agilitytävling. Det var ett lopp i agilityklassen och ett i hoppklassen. Husse höll igen Sanne så det inte skulle gå för fort och bli en massa slarv. Vi kom i mål i båda loppen utan att bli diskade. Det blev fem fel i resp klass och en placering ungefär i mitten av alla startande. Bra för att vara första gången.
040512 Var idag hos en ny "frisör" strax utanför Växjö och trimmade Sanne. Efter trimningen blev hon piggare och det verkar vara mycket roligare att röra på sig.
040427 Idag när vi var ute på vår dagliga promenad så verkade det som att Sanne var helt återställd och hon var pigg och glad, sprang och lekte som hon alltid har gjort.
040426 Sanne träffar en annan dvärgschnauzer som hon brukar vilja leka med men idag passar det inte, hon bara lägger sig ner intill husses fötter och vill vara ifred. Skakningarna har slutat.
040422 Sanne är hängig, trött och rädd. Fryser mycket. Vill gå och gömma sig. Leker inte. Får ofta skakningar.
Jag går med henne till veterinären som misstänker livmodersinflammation i samband med en skendräktighet. Vi beslutar att ta av fästinghalsbandet och avvakta.
040417 Sanne började idag en fortsättningskurs i agility. Vi övade att ha hunden på vänster respektive höger sida samt ett fritt släpp på "målrakan"
Ledare är Anja Giermann och Annelie Karlsson.
Jag är nöjd med vad Sanne presterade särskilt som hon har varit hängig, trött och rädd av sig de senaste dagarna. Jag hoppas på att det beror på att hon snart har "löpt" färdigt för denna gången.
040412 Vi sätter på Sanne ett scaliborhalsband mot fästingar.
040401 Sanne har varit hängig och vill vara för sig själv sedan hon började löpa.
040328 Sanne börjar löpa
040129 Idag har vi varit hos Lena och trimmat Sanne. Nu ser hon ut som en schnauzer igen.
040121 15 grader kallt och Sanne vill helst inte gå på mer än tre fötter. I kallaste laget!
040117 Lärt Sanne att rulla runt på kommandot "rulla" det tog inte mer än fem minuter innan hon var med på noterna.
040113 Var idag hos veterinären och fick en vaccination mot parvo. Allt gick perfekt och Sanne fick beröm för att hon var en mycket trevlig hund.
040103 12-29 började man i Växjö skjuta raketer. Detta uppskattade inte Sanne. Hon var riktigt rädd och sprang intill husväggarna eller under bilarna. Jag trodde att vi skulle få en jobbig nyårsafton. Vi tränade henne och visade absolut ingen rädsla för raketerna, det blev bättre för varje timme.

På nyårsafton var vi ute och lekte med henne vid 23 tiden och det gick riktigt bra trots att det sköts ganska mycket. Hon reagerade egentligen inte på raketerna. Vid midnatt var vi ute igen och berömde alla fin raketer vi såg. Hon var då lite skeptisk men det gick mycket bättre än vad jag trodde två dagar tidigare. Nyårsdagen kom det några eftersläntande raketer och hon tittade bara upp och fortsatte därefter med det hon höll på med. Jag tror att vi har lyckats få henne orädd för raketerna.

031213 Idag kom den första snön i Växjö. Sanne blev "yster" som en kalv på vårbete!
031116 Avslutning på agilitykursen.

Vi tränade först lite själva på allt som vi lärt oss och därefter byggde vi en bana (som inte var allt för svår). Vi hade därefter en tävling med alla hundarna på banan. Sanne gjorde riktigt bra ifrån sig på alla hindren utom säcken där hon tvekade några sekunder. Det dömdes då som en vägran och hon fick fem fel och slutade på fjärde plats. Jag är trots detta lilla missöde nöjd med vad hon presterade och vad hon har lärt sig under hela kursen.

Jag konstatera även att alla hundarna hade blivit mycket duktigare än vad de var vid första tillfället. Ett tack till Annelie och Jenny för en trevligt genomförd kurs.

031102 Näst sista gången på agilitykursen. Vi övade på tre stationer.

Först tränade vi hopp, däcket, hopp samt slalomhindret
Andra stationen bestod av A-hindret, balanshindret och gungan.
På tredje stationen övade vi hopp, tunnel, hopp, hopp, tunnel och hopp vilka stod i en S-formation så vi fick lära oss att byta sida med hunden.

Jag är nöjd med vad Sanne gjorde. Hon är dock inte riktigt självsäker på gungan ännu men det är bara att träna.

031031 Löpperioden slut
031026 Vi har tränat balanshindret tre gånger denna vecka och det har gått mycket bra.

Sjätte träffen på agilitykursen var idag och först körde vi A-hindret och balanshindret. Detta klarade hon med bravur. Vidare tränade vi lite på gungan.
Därefter körde vi en raksträcka med hopp, däcket, hopp, hopp, säcken. Hon for fram som en raket.
Slutligen hade vi en station med sex hinder som gick i en cirkel där jag om möjligt skulle stå still i mitten och dirigera Sanne. Det gick bra men jag var tvungen att röra mig lite, jag klarade inte av att stå på en plats.

Denna veckan måste vi öva på gungan och jag tror att vi får ta lite på slalomhindret också.

031019 Femte träffen på agilitykursen var en dubbellektion. Vi tränade två nya hinder. Balanshindret och A-hindret. På en tredje station skulle vi få hundarna att springa så fort som möjligt längs en raksträcka med sex hinder. Det gick mycket bra. Jag blev förvånad över att Sanne tog A-hindret utan att tveka. Balanshindret gick jättebra 8-10 gånger, sedan tyckte hon att det räckte. På raksträckan tvekade hon lite första gången men när hon förstod att hon fick springa själv så blev det full fart.
031017 Fyller idag ett år. Är på väg in i en "höglöpsperiod".

Sanne har blivit just den hund vi ville ha. Hon är lugn och snäll inomhus, livlig och full av bus utomhus. Oerhört social mot alla människor. Nästan alla vi har träffat tycker att hon är en underbar hund. Egen vilja ibland. Skäller ytterst sällan. Vill alltid vara med. Foglig. Arbetsvillig. Livsnjutare.

32 cm hög och 6,5 kg tung.

031012 Fjärde träffen på agilitykursen. Vi övade på tre stationer. 
Första stationen bestod av fyra hopphinder med en 90 graderssväng. Det gick bra.
Andra stationen bestod av slalomhindret och däcket. Slalomhindret måste vi öva mer på.
Tredje stationen bestod av åtta hinder i en bana som var gjord som en hästsko. Där var Sanne mycket duktig. Hon var den enda hunden som tog alla hindren.

Det märktes att Sanne har börjat löpa för koncentrationen var inte riktigt på toppnivå.

031010 Sanne börjar en ny löpperiod.
031005 Tredje träffen på agilitykursen. Vi övade på de tidigare hindren samt långhopp och slalom. Avslutningsvis körde vi några gånger med flera hinder eftervaranandra som innebar att vi var tvungna att svänga 90 grader vänster eller höger.

Sanne var duktig. Det gick riktigt bra med alla hindren. Sista halvtimmen var hon lite trött. När vi sedan kom hem trodde jag att hon skulle ligga som en disktrasa men då var hon pigg igen.

030928 Andra träffen på agilitykursen. Vi övade att ta tunneln och två hopphinder på en gång, därefter tränade vi på däcket.

Sanne var duktig även idag. Jag hade nog förväntat mig att hon skulle vara lite mera ivrig att gå igenom banan men det kan ju ändra sig.

030921 Idag började vi en agilitykurs på Ölands Brukshundsklubb. Ledare är Annelie Karlsson och Jenny Arvholm.

Efter lite teori prövade vi på några hinder.
Hopphindren gick rätt så bra och det hade jag även trott innan.
Tunneln var jag ganska skeptisk mot men det var inga som helst problem.
Säcken trodde jag inte Sanne skulle gå igenom men det gjorde hon utan att tveka.

Även om det inte var särskilt ansträngande rent fysiskt för Sanne så var hon rejält trött efter träningen. Jag tycker att hon var riktigt duktig, får se hur det går nästa söndag.

030906 Idag var vi på officiell hundutställning på Böda.
Domare var Ilona Onstenk-Schenk från Nederländerna
Hennes utlåtande om Sanne var:
Good size. Head should be longer and have better parallell lines. Good eyes and teeth. Straight in front, feet turn out. Good chest, back and hindquarters. Coat medium harsh.
Sanne fick andrapris.
030902 Idag är hon åter orolig. Jämra sig dock inte. Vill helst krypa undan och vara för sig själv. Det verkar som hon fryser. Hon skakar lite hela tiden. Kliar sig rätt mycket. Verkar vara rädd för något eller allt. Pigg, glad och lekfull när vi är ute på promenad. Temp 38,1. 

Efter en riktigt lång promenad med avföring tre gånger så var Sanne jättepigg igen. Hon hade nog fått något olämpligt i sig.

030901 Igår kväll och under natten var Sanne orolig. Hon jämrade sig, kunde inte ligga stilla och kliade sig ideligen. Vi somnade inte förrän efter kl 02.00.
På morgonen åt Sanne gräs och kräktes därefter sedan åkte vi till Lena som trimmade Sanne för tredje gången. Hon blev jättefin. Sanne var lugn under hela dagen och vi funderar på varför hon höll på under kvällen/natten. På kvällen hade Sanne diare.
030719 Idag var vi på en inofficiell utställning anordnad av Ölands Brukshundsklubb
Domare var Annica Cederholm
Hennes utlåtande om Sanne var:
Mycket trevligt temperament. Feminin tik. Bra huvud och uttryck. Söta ögon. Kunde haft något längre hals. Välvinklad runt om. Bra rörelser. Visar sig väl.
När hon hade skrivit färdigt skrattade både domare och ringsekreterare och sade att nu sträckte hon på halsen och den var perfekt, men det som var skrivet fick stå kvar.
Sanne fick pris som BIM och blev helt rättvist slagen av en snyggare hanne.
Vi har lärt oss en hel del idag.
030704 Idag har vi varit hos Lena och trimmat Sanne för andra gången.
030614 Idag var vi på vår första utställning. Det var en drive in utställning som ordnades i samband med Kalmarsundslydnaden på Lundegårds camping.
Domare var Berit Gullberg.
Hennes utlåtande om Sanne var:
Feminin tikvalp med bra uttryck. Mörka fina ögon. Jättebra bett. Bra hals och skuldra. Bra rörelser. Bra temperament.
Vi gick vidare till finalen och där blev Sanne BIS valp 1. Vi fick fina priser. Jag är jättenöjd med henne.
030513 Idag avslutades lydnadskursen. Först tränade vi lite enskilt på allt vi gått igenom under kursen, därefter blev det en liten tävling som Anja lagt upp. 
Tävling gick till så här: Först skulle vi kalla in hunden, förflytta den 10 m i sida, sätta hunden, gå slalom mellan några koner, fortsätta till en ny kon där hunden skulle läggas. Allt detta gick på tid. Rätt kul liten tävling faktiskt. Alla (11 st) tyckte det var roligt. Sanne kom på tredje plats och fick en bronsplakett endast tiondelar efter segraren.
Jag är mycket nöjd med kursen.
Passade på att anmäla oss till nybörjarkurs i agility, hoppas den kommer igång innan vi flyttar tillbaka till Växjö.
030506 Sjätte mötet på lydnadskursen. Idag körde vi kontaktövning, följa övning och sitt kvar. Vi hade även en inkallningsövning där inkallningen skedde mellan övriga 11 hundar som satt på rad på ömse sidor om den inkallade hunden. Vi fick även visa att vi gjort läxan med att trampa på en papptallrik.

Jag är mycket nöjd med det Sanne gjorde.

030503 Löpperioden är nu slut.

Sanne har börjat förstå vad vi menar när hon får kommandot trampa och vi har en papptallrik framme, men hon behöver mer träning för att det skall vara bra.

Var idag ute i skogen med lydnadskursen och övade spår. Det gick si så där till att börja med. Jag tyckte det saknades lite motivation till att sätta ner näsan. Vi körde ett hussespår och då saknades ingen motivation, det gick perfekt. Vi övade även sök efter föremål och efter ett tag hämtade hon faktiskt "skojen" som vi slängt ut i skogen. Det var bara synd att det regnade under större delen av träningen.

030429 Femte mötet på lydnadskursen ägnades mest åt att leka med hunden. 
Varför leker vi? 
Med vad leker vi? 
Hur leker vi?
Efter att ha besvarat de frågorna fick vi praktisera detta.
Vi fick även en läxa till nästa tisdag, nämligen att lära hunden att på kommando trampa på en papperstallrik. Det gäller att öva ordentligt under veckan om man inte vill bli underkänd.
030422 Idag var det femte mötet på lydnadskursen och det första med Anja som skall ta hand om oss resten av kursen.
Det blev lite repetition så hon vet var vi står. Vi övade sedan inkallning vilket gick mycket bra och ligg utan hjälp av några händer. Det gick inte bra så vi fick bakläxa och lite tips på hur vi skall göra med det momentet.
Sanne löper fortfarande och den lille Jack Russel hanhunden Wille som snart är ett år var mycket intressant. De blev lite "förblindade" av varandra.
030417 Idag blir Sanne 6 månader gammal.
030416 Idag var vi ute och spelade 18 hål golf. Matte gick men husse och Sanne åkte golfbil. Sanne låg och sov eller satt kvar i bilen och tittade hela tiden. Det tog 4 timmar och 10 minuter. Sanne var mycket duktig.

På kvällen var det fjärde mötet på lydnadskursen. Vi repeterade lite av vad vi övat på tidigare. Sedan skulle vi träna "koppelrastning" och "gå fint". Eftersom Sanne aldrig drar i kopplet så behövde vi inte öva detta tyckte Carolina. Sista övningen för dagen blev att alla hundarna satt bredvid varandra och skulle sitta kvar även när Carolina rullade en boll framför dem. Jag kan väl säga så mycket om den träningen att Sanne var inte duktigast på att sitta kvar.

Samanlagt under dagen så tycker husse att Sanne varit mycket duktig, främst med tanke på att hon precis har gått in i "höglöpsperioden" och hormonerna sprutar runt i kroppen på henne, trots detta sköter hon sig som vi vill.

030412 Sanne har börjat löpa. Har nog hållit på några dagar men vi har inte sett något blod för hon tvättar sig ideligen.
030409 Idag var det tredje tillfället på lydnadskursen, vi skulle träna sitt/stanna kvar, ligg och NEJ. Eftersom det under dagen kommit ett par centimeter blötsnö så var Sannes motivation att sätta och lägga sig i detta inte på topp. Det blev ett fiasko trots att jag försökte öva på en dörrmatta utomhus. Vi passerade även en tallrik med korv som hon skulle nosa på och sedan bli förbjuden att ta av genom att jag "röt" NEJ till henne. Ärligt talat så var det nog ingen god korv för hon brydde sig inte särskilt mycket om den. Husses godis var mycket bättre. Efter ett tag frös Sanne så hon skakade och det var inte lönt att försöka lära henne något mer, hon fick i stället krypa in under husses jacka och värma sig medan vi tittade på de andra hundarna som tränade. Hon satt kvar under husses jacka även under den efterföljande teorigenomgången inomhus. När vi kom hem var hon tacksam när vi tog fram hårfönen och torkade henne.
030408 Har under veckan tränat inkallning vilket går mycket bra. Tränat dominansövning genom att möta andra hundar på nära håll som hon inte får hälsa på, det har gått bra. Har även tränat sitt, mest inomhus och det går bättre för varje gång men det är mycket kvar att öva där.
030403 Var på ÖBHK torsdagsträning och kollade hur det gick med skotträning och det var inga problem. Vi tränade i övrigt lite med de andra hundarna.
030401 Idag är det andra tillfället på lydnadskursen och det var lite jobbigt att träffa så många nya hundar och mattar som hon inte fick hälsa på. Vi övade på att sitta på kommandon, inkallning och dominansövning. Inkallningen gick mycket bra, dominansövningen gick bra och sitt gjorde hon mest när hon själv trodde att husse så önskade, det fodras mer träning på det innan hon gör det automatiskt på kommando.
030330 Börjar kurs i allmän lydnad på Ölands Brukshundsklubb. Kursledare är Carolina Mattsén och Anja Giermann. Denna dagen ägnas åt teoretiska spörsmål utan hund.
030326 Tappade idag sin sista mjölktand. Hanhundarna har börjat bli mycket intresserad av Sanne.
030311 Var idag och besökte gammelmatte som trimmade Sanne för första gången.
030306 Väger idag 5,6 kg. 31 cm hög. Tycker inte om att husse eller matte går ut, nöjd när alla är hemma.
030302 Har denna helg lärt sig att gå upp och ner för en brant och hal trappa. Klarade det tre gånger på mindre än fem minuter. Var nog jättekul? Lade sig och sov mitt i trappan.
030216 Har börjat tappa tänderna. Skrämde sin första hund idag. Blev själv lite rädd för några stora hästar
030215 Sanne tangerar 5 kg sträcket i dag.
030209 Idag har Sanne träffat en dvärgschnauzerhanne (Ruff) som är 14 månader och väger 9 kg. De lekte friskt i snön. När Sanne blev jagad av den betydligt tyngre hunden vände hon snabbt bort honom. Likaså var hon mycket duktigare på att hoppa över snödrivor. Leken visade sig dagen efter genom att hon sov mest hela dagen.
030203 Idag på morgonen var vi ute och lekte en stund i den nyfallna snön. Efter ett tag såg Sanne ut som ett nedisat fiskefartyg och det tog styvt en halv timme att få henne i presentabelt skick igen.
030202 Denna veckan har Sanne lärt sig att komma till husse och tigga en godis varje gång hon har uträttat sina behov utomhus. Hon har även varit på mattes jobb och charmat alla hennes arbetskamrater. I går träffade vi en Rottis som väger 60 kg, de lekte jättebra tillsammans. Hon har vuxit och har blivit 30 cm hög.
030123

14 veckor gammal och 27 cm hög, vikt 4,1 kg. Allt väl. Nu känns det att det är en hund i andra änden av kopplet.

030117 Idag gick vi en liten sväng på stan och då lärde sig Sanne att man måste inte hälsa på alla människor man möter.
030110 Har idag besökt veterinären och fått en spruta mot valpsjuka och parvo. Allt gick mycket bra. Veterinären tyckte hon var frisk, pigg och söt.
030104 Har jättekul i snön. 24cm hög, vikt 3,6kg.
030101 Har lärt sig att gå uppför den branta trappen. Måste ha hjälp för att komma ner igen.
021226 Hoppar själv ner från soffan utan att tveka när hon inte vill ligga där längre.
021219 Skrämde idag sin första människa. Det var en flicka i 18-20.års åldern som gick förbi när Sanne var ute och rastade sig. Hon ville gärna hälsa på flickan (hon tror fortfarande att alla människor är snälla). Flickan blev rädd när Sanne kommer springande mot henne, sparkar till henne och springer skrikande därifrån. Som tur var tog det inte illa. Det var nog lite husses fel också som lät henne gå löst där människor rör sig.
021218 Vikt 2,5 kg. Pigg och glad.
021215 Dagen har gått mycket bra, har mest ägnats åt kontaktsökning och undersökning av lägenheten.
021214 Vi hämtar hem Sanne från Lena. Innan vi åker därifrån badar vi henne och klipper klorna. På vägen hem ligger hon i mattes knä, det går bra i 1,5 timmar, sedan måste vi ta en liten kissepaus och därefter sover hon åter lugnt i knät.
Väl hemma var det många nya dofter, men hon sov mest hela kvällen. Även på natten gick det bra, hon sov själv i sin korg hela natten.
021116 Jag träffade Sanne för första gången
021017 Sanne föddes på kennel lejack
 
Skicka e-post till admin(at)poconsulting.se med frågor eller kommentarer om den här webbplatsen.
Senast ändrad: 09 maj 2014